Διερευνήστε Παράγοντες Κινδύνου και Προλήψεις που σχετίζονται με τον Αθλητισμό

Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι εμφανείς όταν ένας αθλητής συμμετέχει σε ένα άθλημα ή ασκείται. Η υπερβολική προπόνηση, η έλλειψη προπόνησης, η έλλειψη προετοιμασίας, η ακατάλληλη χρήση αθλητικού εξοπλισμού, όπως η έλλειψη κατάλληλων σωματείων γκολφ, η λάθος τεχνική και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε αθλητικούς τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να προκληθεί από αμέλεια, όπως η αποτυχία προθέρμανσης πριν από ένα τουρνουά.

Η ενόχληση στην πλάτη, ο μυϊκός πόνος, τα κατάγματα, τα διαστρέμματα, τα τεντώματα, οι εξαρθρώσεις και άλλοι τραυματισμοί μπορεί να αυξηθούν λόγω αυτών των καταστάσεων. Αυτοί οι τραυματισμοί είναι πιο συχνοί στα παιδιά, αν και μπορεί να συμβούν και σε ενήλικες. Εάν κάνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω, διατρέχετε κίνδυνο για αθλητικούς τραυματισμούς:

  • Προτιμάτε αθλήματα επαφής όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ από αθλήματα χωρίς επαφή όπως το κολύμπι και το τρέξιμο.
  • Δεν συμμετέχετε τακτικά σε αθλήματα.
  • Θα βρεθείτε σε μπελάδες εάν δεν κάνετε σωστά την προθέρμανση πριν από μια άσκηση ή οργανωμένο αθλητικό γεγονός.

Σύμφωνα με μελέτες, τα κάτω μέρη του σώματος όπως τα πόδια, τα γόνατα και τα πόδια είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν από τα άνω άκρα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή ακατάλληλη διαχείριση, οι τραυματισμοί στο κεφάλι γίνονται πιο σοβαροί.

Ας δούμε μερικούς από τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν με έναν αθλητικό τραυματισμό.

Απροσεξία

Οι γιατροί μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν κατάγματα, καταπονήσεις, μυϊκούς πόνους και άλλους τραυματισμούς. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως διατάσεις πριν από τη δραστηριότητα ή το τουρνουά, φορώντας κατάλληλα ρούχα που δεν είναι ούτε πολύ χαλαρά ούτε πολύ σφιχτά και επικοινωνώντας με έναν ειδικό σωματικής διάπλασης.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν σημαντικοί τραυματισμοί στα εσωτερικά συστατικά του σώματός μας, όπως φλεγμονή ή πρήξιμο στο κεφάλι, θρόμβοι αίματος στο κεφάλι και άλλα. Οι γιατροί μπορεί να μην παρατηρήσουν τέτοιους τραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία ή παραβλεφθούν.

Το υπερβολικό βάρος είναι ένα πρόβλημα.

Οι υπέρβαροι αθλητές είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα και ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή/χαμηλή αρτηριακή πίεση, η ανεξέλεγκτη χοληστερόλη και αναπνευστικά προβλήματα κατά το τρέξιμο και το άλμα. Οι αρθρώσεις, οι σωροί, οι αστραγάλοι και τα γόνατα ενός υπέρβαρου ατόμου μπορεί να υποστούν περιττή πίεση. Εάν ασκούνται ή συμμετέχουν σε αθλήματα, η πίεση αυξάνεται.

Παράγοντας ηλικίας

Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι πιο συνηθισμένοι μεταξύ αθλητών μεταξύ 45 και 50 ετών. Κατά γενικό κανόνα, καθώς μεγαλώνετε, οι μύες και τα οστά σας εξασθενούν σε σύγκριση με τους ενήλικες αθλητές. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ηλικιωμένου ατόμου είναι επίσης πιο αδύναμο από άλλους, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο σε παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η δυσφορία στις αρθρώσεις, ο μυϊκός πόνος και άλλα.

Παιδική ηλικία

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών είναι ενεργητικά αλλά ανώριμα, καθώς δεν κατανοούν τα σωματικά τους όρια και είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες και τραυματισμούς όπως κατάγματα, μυϊκούς πόνους κ.λπ.

συμπέρασμα

Για να ολοκληρώσετε αυτήν την ανάρτηση, σας συμβουλεύω να σκεφτείτε τους παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο. Οι υπέρβαροι, ηλικιωμένοι ή νεαροί παίκτες είναι πιο πιθανό να υποστούν τραυματισμό. Ως αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να παίζετε προσεκτικά και να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποφύγετε ζημιές ή ασθένειες.